Functie schilderwerk

Schilderwerk beschermt houten onderdelen en stucwerk tegen vocht. Daarbij kunt u denken aan bescherming tegen regen aan de buitenkant van uw huis, maar ook aan bescherming tegen condens aan de binnenkant van uw huis.

Door goed te schilderen krijgt houtrot geen kans. Daarnaast gaat schilderwerk slijtage van materiaal tegen. Denk bijvoorbeeld aan een houten trap of een vloer. Door uw houtwerk, gevelwerk, staalwerk goed te onderhouden met schilderwerk, kunt u ervoor zorgen dat uw eigendom langer mee gaat. U kunt uw schilderwerk onderhouden door bijvoorbeeld de verflaag regelmatig schoon te maken.

Schilderwerk kan worden verdeeld in 2 categoriën:
Binnenschilderwerk: U kunt hierbij denken aan uw muren en plafonds, maar ook vloeren en trappen. Binnenschilderwerk is ongeveer eens per 7 jaar toe aan een nieuwe laag verf.
Buitenschilderwerk: Denk bijvoorbeeld aan kozijnen, deuren, gevelbetimmering en dakgoten. Buitenschilderwerk is een keer per 5 jaar aan nieuwe verf toe. Schilderwerk geeft uw huis een mooie uitstraling en beschermt materiaal tegen slijtage. Goed schilderwerk is dus belangrijk voor het uiterlijk en het onderhoud van uw huis, daardoor blijft uw huis waarde vast.

Vind uw schilder

Nooit meer zelf de ladder op met de Schilders van Schildervinden.nl Hier vindt u snel en gratis de juiste schilder. Na het volgen van 3 eenvoudige stappen, ontvangt u kosteloos meerdere offertes van schildersbedrijven uit uw omgeving.