Gevel schilderen

Gevel schilderen niet altijd toegestaan.

U wilt uw gevel schilderen en bent bij de gemeente geweest om te informeren over een eventuele vergunning. Omdat u van plan bent de gevel te schilderen met een witte muurverf, hoeft u geen vergunning te hebben. Een gevel schilderen in een andere kleur kan soms problemen opleveren en per gemeente verschillen de bouwverordeningen hierover nogal eens. Wanneer u in een beschermd stadsgezicht woont bijvoorbeeld, mag u maar zelden een gevel schilderen. Indien het wel is toegestaan zijn er eisen gesteld aan de kleurkeuze.

Gevel schilderen is specialisme.

Een gevel schilderen is iets waar de gemiddelde huizenbezitter lang over nadenkt. Het is immers de bedoeling dat uw huis er mooier van wordt en niet dat u achteraf spijt heeft van deze verandering. Schildersbedrijven kunnen u adviseren wanneer u uw gevel wilt schilderen. Zeker wanneer de gevel al voorzien is van verf, is het belangrijk zorgvuldig te werk te gaan. Ook eventueel aanwezig gevelpleisterwerk moet nauwkeurig worden hersteld alvorens de gevel te schilderen. Een gevel schilderen is vakwerk en bepaald het gezicht van uw woning.

Snel een schilder vinden voor gevel schilderen

Een hekel aan zelf schilderen? Hoogtevrees? Volg de vijf stappen op deze website en kom snel in contact met schilders die u vrijblijvend een offerte kunnen geven wanneer u uw gevel wilt schilderen. Wanneer u stap voor stap aangeeft waar uw interesse naar uitgaat, en dat u meer wilt weten over prijzen voor een gevel schilderen, nemen de dichtstbijzijnde schildersbedrijven zo snel mogelijk contact met u op. Zij komen bij u ter plaatse, en maken een passende offerte. Een schilder vinden ging nog nooit zo snel!

Veel plezier met uw gevel schilderen.