Muurverfproducten

Binnen muurverf

Iedere wasbare laag kan overgeschilderd met een wasbare muurverf. Voor poederende lagen is voorbewerking nodig. Welke muurverf op welke ondergrond? In deze tekst wordt uitgegaan van latexmuurverf. In deze tekst wordt uitgegaan van latexmuurverf. Plafonds Zorg dat de ruimte zo leeg mogelijk is en dek meubels en vloer af!


Stap 1: Maak de te schilderen ondergrond stof-en vetvrij. Door middel van afwassen met water en ammonia en afborstelen.
Stap 2: Oneffenheden en naden vullen met vulmiddel en acryllaatkit.
Stap 3: Plak alle randen af met afplakband. Laat de tape niet te lang zitten, en smeer het afplakband niet helemaal vol, tape is een noodoplossing, geen wondermiddel.
Stap 4: Schilder eerst de randen met een kwast. Niet te ver vooruit, anders krijg je aanzetten die niet meer wegtrekken.
Stap 5: Vul nu de rest in met een vachtroller. Breng een volle, dikke laag aan, dit dekt beter en geeft minder aanzetten. Dit gaat het beste vanaf de grond met een verlengstok. Breng een laag muurverf aan, verdeel deze laag kruislings en trek hem in de opzetrichting weer strak.Goed verdelen is belangrijk.
Stap 6: Bij onvoldoende dekking, breng een tweede laag aan.

Wanden schilderen

Vooral voor muurverf moeten wanden goed geëgaliseerd worden!


Stap 1: Maak de te schilderen ondergrond stof-en vetvrij. Door middel van afwassen met water en ammonia en afborstelen.
Stap 2: Plak alle randen af met afplakband. Laat de tape niet te lang zitten, en smeer het afplakband niet helemaal vol, tape is een noodoplossing, geen wondermiddel.
Stap 3: Schilder eerst de randen met een kwast. Niet te ver vooruit, anders krijg je aanzetten die niet meer wegtrekken.
Stap 4: Vul nu de rest in met een vachtroller. Breng een volle, dikke laag aan, dekt beter en geeft minder aanzetten. Dit gaat het beste vanaf de grond met een verlengstok. Breng een laag muurverf aan, verdeel deze laag kruislings en trek hem in de opzetrichting weer strak.
Stap 5: Bij onvoldoende dekking, breng een tweede laag aan.

Buiten muurverf

Gebruik uiteraard een buitenkwaliteit muurverf!


Stap 1: Wanden goed schoonmaken doormiddel van afschrobben met een harde borstel met water en ammonia, of met een hogedrukspuit.
Stap 2: Naden en beschadigingen bijwerken met reparatiemortel en kit. Stap 3: bij nieuwe schoon metselwerk wanden met een open structuur baksteen, een laag transparante voorstrijk aanbrengen. Stap 4: Met kwast en roller eerste laag opzetten. Muurverf mag 5% verdund worden. Stap 5: Met kwast en roller tweede laag, dik en onverdund aanbrengen. 3 Structuurverf Uitgaande van een nieuwe wand. Stap 1: Wanden egaliseren en repareren met vulmiddel en kit. Structuurverf is geen probleemoplosser. De ondergrond moet glad zijn! Stap 2: Wanden voorstrijken met een transparant voorstrijkmiddel om de zuiging op te heffen.
Stap 3: Breng een dunne laag muurverf aan in ongeveer dezelfde kleur als de afwerklaag.
Stap 4: Breng een volle laag structuurverf aan op de volgende manier. - Begin boven aan een werk dan naar beneden. - Breng een ongeveer twee keer zo dikke laag aan als met muurverf, bijvoorkeur met een blokwitter. -Verse laag (ongeveer na een vierkante meter) narollen met een structuurroller of met ander gereedschap om de gewenste structuur aan te brengen. - Als niet voldoende gedekt, dan nog een laag muurverf aanbrengen. - Als structuur niet mooi gelukt, nieuwe laag structuurverf aanbrengen.

Moeilijke ondergronden

Poederende loszittende laag.
Stap 1: Losse bladders wegsteken.
Stap 2: Zoveel mogelijk schoonwassen met schoon water. Stap 3: Fixeermiddel aanbrengen met een blokkwast. Stap 4: Afwerken met muurverf. kalkwit ondergrond. Stap 1: Zoveel mogelijk afwassen met schoon water.
Stap 2: Overschilderen met synthetische muurverf.

Doorslaande vlekken.
Stap 1: Zoveel mogelijk schoonmaken met water en ammonia.
Stap 2: Vlek behandelen met isoleermiddel, breng isoleermiddel ruim om de vlek heen aan.
Stap 3: Afwerken met muurverf.

Schimmelende ondergronden.
Stap 1: Zoveel mogelijk schoonmaken met water en ammonia.
Stap 2: overschilderen met anti-schimmel-muurverf, deze muurverf heeft twee voordelen: isolerend, dus de plek blijft eronder, minder snel nieuwe aanslag door schimmelwerende eigenschappen.

Bron: www.doehetzelven.nl

Veel plezier met schilderen.