Consumenten sparen niet voor schilderwerk

Voor het onderhoud aan de woning leggen ruim 4 van de 10 woonconsumenten, kopers en huurders, een reserve aan. Omgekeerd betekent het ook dat ruim de helft dat niet doet. Dat is het resultaat uit onderzoek door USP Marketing Consultancy in opdracht van SchildersVakkrant.

Met onderhoud hebben het hier over het onderhoud aan het dak, de verwarmingsketel en schilderonderhoud. Kopers bouwen begrijpelijkerwijs vaker een reserve op dan huurders. Ze zijn immers zelf verantwoordelijk voor het onderhoud. Voor huurders geldt dat de verhuurder een fiks deel het onderhoud voor rekening neemt.

Gemiddeld zet 20 procent van de consumenten zelf perodiek of in één keer een bedrag opzij voor schilderonderhoud. Opvallend is dat van de huiseigenaren 31 procent dit doet terwijl dit maar voor 8 procent van de huurders geldt.

Wanneer sprake is van een apparatement, wordt door gemiddeld zevend procent van de ondervraagden via de Vereniging van Eigenaren (VvE) gespaard. Zo'n 11 procent van de appartementseigenaren spaart via de VvE terwijl maar 1 procent van de huurders collectief spaart.

Gemiddeld 4% ‘reserveert’ middels een onderhoudsabonnement (kopers: 4%, huurders: 3%) en gemiddeld 12% geeft door een ‘ja’ simpelweg aan een reserve opzij te leggen.

Fors is het hoge percentage consumenten (gemiddeld 21 procent, namelijk 23 procent kopers en 20 procent huurders) dat aangeeft geen reserve op te bouwen. Zo'n 28 procent van de consumenten, met name huurders, geeft aan dat de vraag op hen niet van toepassing is.

Terug

Nieuws

Privacy verklaring

 Privacy verklaring is te vinden op: privacy-verklaring...

Maximaal 3 bedrijven benaderen de klant

Per 28 april passen we ons systeem aan zodat de aanvrager door maximaal 3 bedrijven benaderd kan wor...

Laatste offerte aanvragen

03 Nov - in Amsterdam 30 Oct - in Almere 29 Sep - in Almere 23 Sep - in Goes 06 Sep - in Nieuwegein

Ben jij schilder?

Schrijf je in bij schildervinden.nl
Inschrijven is geheel vrijblijvend en maandelijks opzegbaar. Ontvang vandaag nog offerte aanvragen uit je regio.
Ontvang gratis en vrijblijvend drie offertes!