Onderzoek ministerie: verkoop foute verf nog geen verleden tijd

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, waar minister Schultz van Haegen de scepter zwaait, heeft onderzoek gedaan naar de verkoop van verf met meer dan 300 gram vluchtige stoffen per liter bij de doe-het-zelf-winkels in Nederland. Sinds 2011 mogen deze verfwinkels geen verf meer verkopen die deze ‘foute’ stoffen bevat.

Aanleiding voor het uitgevoerde onderzoek zijn klachten die door het ministerie zijn ontvangen. Op het verkopen van foute verf staat een boete en het stoppen van de verkoop zal door middel van een last onder dwangsom worden afgedwongen.

In het onderzoek is bij 20 ondernemers geconstateerd dat ze zich niet aan de regels houden. Zij hebben allen een waarschuwing ontvangen. Stopt de verkoop niet, dan zal dat leiden tot de genoemde financiële consequenties.

De Nederlandse Vereniging van Detailhandelaren in Verf en Wandbekleding (NVVW) laat via haar vice-voorzitter weten de klachten niet slim te vinden. Sinds 2010 wordt deze verf namelijk al niet meer gemaakt en zal daarom uiteindelijk toch op raken. De NVVW vindt dat slapende honden wakker worden gemaakt.

Met deze redenering van de NVVW is niet iedereen het eens. In het kader van duurzaamheid en zorg voor het milieu is het belangrijk dat schilders, zowel de professional als doe-het-zelver, zich bewust zijn van de schadelijkheid van verkeerde verf.

Terug

Nieuws

Privacy verklaring

 Privacy verklaring is te vinden op: privacy-verklaring...

Maximaal 3 bedrijven benaderen de klant

Per 28 april passen we ons systeem aan zodat de aanvrager door maximaal 3 bedrijven benaderd kan wor...

Laatste offerte aanvragen

03 Nov - in Amsterdam 30 Oct - in Almere 29 Sep - in Almere 23 Sep - in Goes 06 Sep - in Nieuwegein

Ben jij schilder?

Schrijf je in bij schildervinden.nl
Inschrijven is geheel vrijblijvend en maandelijks opzegbaar. Ontvang vandaag nog offerte aanvragen uit je regio.
Ontvang gratis en vrijblijvend drie offertes!