Tribune schilderen door verklaring Rijksmonument

De amateurs van voetbalclub Heracles uit het Overijsselse Almelo hebben een bijzondere tribune. Het gaat om een houten Engelse tribune die gebouwd is in 1924. Deze zevenentachtig jaar oude beeldbepalende tribune stond op het punt verloren te gaan omdat er wegens geldgebrek geen schilder onderhoud meer kon worden uitgevoerd. Reden waarom het pronkstuk is voorgedragen als Rijksmonument.

De verklaring tot Rijksmonument kan bijzonder worden genoemd. Momenteel worden nog maar weinig bouwwerken die zijn gebouwd voor 1940 tot Rijksmonument verklaard. De reden ervoor om dat nu wel te doen zoals in het rapport van de raad voor Cultuur staat vermeld is vooral dat de houten tribune enig is in zijn soort, de tribune ook architectonische kenmerken van de ‘Amsterdamse School in zich heeft en tevens een lacune in de Rijksmonumentenlijst opvult.

Door de status als Rijksmonument wordt de tribune gered van de ondergang. Met zijn nieuwe status wordt het Rijk verantwoordelijk voor de kosten van het onderhoud ervan.

Terug

Nieuws

Privacy verklaring

 Privacy verklaring is te vinden op: privacy-verklaring...

Maximaal 3 bedrijven benaderen de klant

Per 28 april passen we ons systeem aan zodat de aanvrager door maximaal 3 bedrijven benaderd kan wor...

Laatste offerte aanvragen

03 Nov - in Amsterdam 30 Oct - in Almere 29 Sep - in Almere 23 Sep - in Goes 06 Sep - in Nieuwegein

Ben jij schilder?

Schrijf je in bij schildervinden.nl
Inschrijven is geheel vrijblijvend en maandelijks opzegbaar. Ontvang vandaag nog offerte aanvragen uit je regio.
Ontvang gratis en vrijblijvend drie offertes!