Voor schildersbedrijven nu ook vorst ww mogelijk

Net als in de bouwsector hebben de sociale partners bij de CAO Schilder nu ook een principe afspraak gemaakt over onwerkbaar weer. Hiermee kunnen schildersbedrijven voor hun werknemers vorst-WW aanvragen bij het UWV. De regeling gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 februari 2010.

Er bestaan al een aantal jaren afspraken over doorwerken in de winter, maar ten gevolge van de economische crisis en de extreme vorst van de afgelopen winter, is een vorst-WW nu mogelijk. Een werknemer behoudt zijn dienstverband en de werkgever vult de uitkering tot 100% van het laatst verdiende salaris aan. De eerste twee maanden bedraagt de uitkering 75% van het loon. "Deze winter was er sprake van extreme omstandigheden. Zelfs met alle mogelijke maatregelen, kon een aantal bedrijven hun mensen niet meer aan het werk houden en dreigden ze in de problemen te komen." volgens Cees van Wijk van de werkgeversorganisatie Fosag.

Alle partijen zijn blij en opgelucht over de nieuwe regeling. Ook Louw Elzinga van FNV Afbouw & Onderhoud en Henk Wuijten van CNV Schilders: "Vorst is en blijft een werkgeversrisico, maar we hopen op deze manier te voorkomen dat bedrijven nog verder in de problemen komen. Werkgelegenheid staat in deze tijd voorop en behoud van vakmanschap is in het belang van werknemers en van de bedrijven." De vorstverletregeling in de schildersbranche is een aantal jaren geleden afgeschaft. Het bleek voor schildersbedrijven goed mogelijk om in een gemiddelde winter zowel binnen- als buiten schilderwerk uit te voeren. Met deze laatste strenge winter was het voor veel schildersbedrijven onmogelijk productief door te schilderen.

Voor het aanvragen van de vorst-WW kunnen werkgevers namens hun werknemers het formulier 'WW-uitkering wegens onwerkbaar weer' invullen. Het aanvraagformulier en meer informatie zijn te vinden op de webpagina 'onwerkbaar weer' van UWV. De regeling kent een einddatum van 1 april 2010.

Terug

Nieuws

Privacy verklaring

 Privacy verklaring is te vinden op: privacy-verklaring...

Maximaal 3 bedrijven benaderen de klant

Per 28 april passen we ons systeem aan zodat de aanvrager door maximaal 3 bedrijven benaderd kan wor...

Laatste offerte aanvragen

03 Nov - in Amsterdam 30 Oct - in Almere 29 Sep - in Almere 23 Sep - in Goes 06 Sep - in Nieuwegein

Ben jij schilder?

Schrijf je in bij schildervinden.nl
Inschrijven is geheel vrijblijvend en maandelijks opzegbaar. Ontvang vandaag nog offerte aanvragen uit je regio.
Ontvang gratis en vrijblijvend drie offertes!