Plafond schilderen

Plafond schilderen geen alledaagse klus.

Waarschijnlijk kijkt u niet elke dag omhoog om uw plafond aan een grondige inspectie te onderwerpen. Maar op een gegeven moment zal het u opvallen dat het plafond schilderen hard nodig is. Vooral wanneer u rookt, regelmatig kaarsen brandt of een openhaard of kachel heeft, wordt uw plafond snel geel of grauw. Het plafond schilderen met nieuwe frisse verf, zorgt voor een helder en verzorgd plafond. Maar een plafond schilderen is niet iets wat iedereen zelf kan doen. Nodig dan een schilder uit voor het maken van een offerte.

Plafond schilderen in een warme tint.

Kleurgebruik bij een plafond kan zeer bepalend zijn voor de uitstraling van uw kamer. Was een plafond schilderen vroeger een kwestie van een pot witte latex kopen, tegenwoordig zullen schildersbedrijven u uitleggen dat er meer is dan één kleur wit. In veel gevallen kiezen mensen ervoor het plafond te schilderen in een lichte kleur. Maar er is een groot verschil tussen spierwit en bijvoorbeeld roomwit of champagnekleurig wit. Door toevoeging van een andere kleur, kunt u uw plafond schilderen in een warme tint die toch licht en helder is.

Vuil plafond schilderen? Eerst reinigen!

U heeft een huis gekocht en de vorige bewoners blijken verstokte rokers te zijn geweest. U wilt het plafond schilderen, maar het plafond is zó geel en bruin geworden, dat een simpele laag latex geen oplossing biedt. U denkt erover deze klus, schoonmaken en het plafond schilderen, over te laten aan een schildersbedrijf. Kijk verder op deze site en volg de vijf stappen die u in contact zullen brengen met schildersbedrijven die uw plafond schilderen en u kunnen adviseren over het reinigen van het plafond.

Veel plezier met uw plafond schilderen.