Schilder ornamenten

Ornamenten toepassingen

Ornamenten en lijsten laten zich vaak verrassend combineren met modern design, ongetwijfeld ook in uw interieur. De plafondlijsten en ornamenten zijn gemaakt van hoogwaardig gips en versterkt met sisalvezel en/of wapeningsgaas. Het mooiste van ornamentwerk is dat u precies uw eigen stijl kunt toepassen,want er is echt voor elk wat wils. Barok, jugendstil, classicisme en empirestijlen zijn enkele onderdelen van de collectie. Op deze pagina hebben we wat foto's geplaats van recent stucwerk om u een indruk te geven van de mogelijkheden.

Ornamenten of Sierlijsten

Sierlijsten komen we vooral tegen in oudere huizen maar zullen we steeds vaker gaan zien in moderne interieurs. Sierlijsten, kooflijsten en rozetten geven een strakke kamer rust en uitstraling. Andere benamingen voor sierlijsten zijn kooflijsten (tussen wand-plafond) en perklijsten (op plafond of wand).De meeste sierlijstelementen worden tegenwoordig machinaal gemaakt en zijn in allerlei stijlen beschikbaar.

Sierlijsten worden aangebracht op plafonds, wanden en deuren en er is volop keuze in verschillende stijlen. Strak en modern, maar ook veel krullen en rondingen. Rozetten op het plafond, pilasters op de wanden en zelfs zuilen kunnen geplaatst worden. Dankzij die enorme keus is er voor iedere smaak wel een oplossing.

Soorten ornamenten

Kroonlijsten
Kroon- en/of sierlijsten brengen creativeit, stijl en afwerking in mooie interieurs. Kroonlijsten roepen onmiddellijk het beeld op van statige herenhuizen, waar ze vaak gebruikt worden in combinatie met wand- en vloerlijsten. De klassieke lijsten, zoals bijvoorbeeld Louis XV en de Victoriaanse en Italiaanse Renaissance-modellen, worden gekenmerkt door hun prachtige details die een unieke sfeer in een decor brengen. Maar het gamma omvat ook een groot aantal hedendaagse, strakke lijsten.

Wandlijsten
Wandlijsten bieden prachtige opportuniteiten om verschillende schakeringen of contrasten tussen kleuren of materialen te accentueren. Niet zonder toeval worden ze als ‘stijldragers’ gezien door professionele gebruikers. Wandlijsten uit polyurethaan vervangen steeds vaker hun houten of gipsen alternatieven. Superieure kwaliteit en gemak van onderhoud en installatie zijn de grote troeven van deze innoverende kunststoffen.

Pilasters
Pilasters zijn eigenlijk rechthoekige halve (platte) zuilen, voor montage tegen een vlakke wand. Prachtige toepassingen zien we in boiserie en in rijkelijk gedecoreerde interieurs.

Rozetten
Rozetten zijn zowel decoratief als functioneel. Door een opening te maken in het middelpunt accentueren zij de centrale luster in de kamer. Vaak completeren ze uw wanddecoratie in dezelfde vormstijl als de sierlijsten. Koepels Met een koepel kunt u prachtige ruimtelijke effecten creëren. ideaal om een bestaand interieur een sfeervolle afwerking te geven.

Sierschouw
Een sierschouw is het gedroomde sierstuk voor met name verfraaiingen van kale schoorsteenmantels in oude herenhuizen. De sierschouwen zijn enkel als decoratief element bedoeld en mogen desgewenst uitsluitend gebruikt worden in combinatie met een electrisch vuur.

Veel plezier met het vinden van uw ornament.