Spuitwerk i.p.v. schilderen

Spuitwerk mogelijkheden

Het opspuiten van muurverf geeft een mooier resultaat dan met de verfroller “rollen”. Het "rollen" laat altijd een structuur na terwijl je daar bij opspuiten geen last van hebt. Juist wanneer wanden en plafonds mooi glad zijn gestuct, zou het zonde zijn als dit teniet wordt gedaan door de nadelen van het rollen. Door de muurverf te spuiten krijg je gladde, egale en strakke wanden én plafonds. Bovendien neemt het minder tijd in beslag. Glad stucwerk is ideaal om te spuiten. In een aantal gevallen zijn gestructureerde ondergronden zoals spack, glasweefsel, spachtelputz, ook goed te spuiten.

Spuitwerk plafonds & wanden

Het (airless) spuiten van latex/ muurverf geeft een heel mooi en glad resultaat. De latex of muurverf wordt zo egaal en gelijkmatig mogelijk aangebracht, waardoor er na de droging nagenoeg geen structuur zichbaar is. Terwijl als je wanden en plafonds rolt met een roller deze altijd een structuur en rollerbanen na laat. Het spuiten van wanden en plafonds heeft nog meer voordelen: Muren welke moeilijk te rollen zijn (bijvoorbeeld hele grote vlakken, of welke heel grof zijn qua structuur bv. spak og granol), kunnen door deze methode dus ideaal behandeld worden. Voor het spuiten van muren en plafonds word er meestal een Airless systeem gebruikt, zeker als de ruimtes leeg zijn en nevel geen bezwaar is. Tevens is dit systeem het meest geschikt voor grote opdrachten waar veel M2 gespoten dienen te worden.

Spuitwerk kozijnen & deuren

Voor het spuiten van kozijnen en deuren word vaak een Easy spray spuitsysteem toegepast. Ook word er vaak verwarmd gespoten. Met deze systemen kan er een laagdikte van 200mu worden aangebracht, terwijl er op de traditionele manier met de kwast maar 70mu wordt aangebracht. Zo kan er bv. van zwart naar wit in een behandeling dekkend gespoten worden.

Bron: www.verfspuiters.nl