Voordelen binnen schilderwerk

Binnenschilderwerk

Gaat u zelf schilderen? Of laat u dat aan een vakman over?

Een mooi resultaat is waarschijnlijk het eerste waar u aan denkt bij binnenschilderwerk. Logisch, want een nieuwe kleur op de muren of strak geschilderd houtwerk maakt uw huis sfeervol en persoonlijk. Maar daarnaast zorgt binnenschilderwerk voor:

Binnenschilderwerk
Bij binnenschilderwerk kunt u denken aan het schilderen van de muren, plafonds of kozijnen van uw huis. Ook het schilderen van trappen, vloeren en ruimtes die om een aparte behandeling vragen, zoals de badkamer, valt onder binnenschilderwerk.

Verfsoorten voor binnen
Een schildersbedrijf gebruikt voor binnenschilderwerk vaak acrylverf, een verf op waterbasis. Deze verf is oplosmiddelvrij of oplosmiddelarm, waardoor het bijna geen geur heeft en snel droogt. Acrylverf is er als een dekkende verf, een transparante lak of een beits. Een schilder kan u hierover adviseren

Iedere ruimte en ieder materiaal vraagt om een passende verfsoort. De badkamer en de kelder vragen bijvoorbeeld om een sterke vocht- en schimmelwerende verf. Voor de kozijnen en deuren in de buitengevel wordt een dampwerende verf gebruikt, zodat vocht dat binnen ontstaat niet in het hout kan trekken.

Nieuwe verftechnieken
Een huis schilderen wordt vaak gedaan met kwasten of rollers. Maar u kunt er ook voor kiezen om houtwerk, muren en plafonds te laten spuiten. De verf wordt dan met hoge druk op de ondergrond gespoten. De voorbereiding neemt wat meer tijd in beslag, denk aan afplakken en reparatie van scheurtjes en gaatjes. Maar het spuitwerk zelf gaat snel en het resultaat is strak en glad.

Zelf doen of toch een schilder?
Het lijkt voor de hand te liggen om binnenschilderwerk zelf te doen. Toch worden schilderklussen in huis regelmatig uitgesteld. De plinten moeten bijvoorbeeld nog steeds een keer geschilderd worden, terwijl de verhuizing inmiddels vijf jaar geleden is. Het uitbesteden van het schilderen aan een professioneel schildersbedrijf is dus best aantrekkelijk. Niet alleen is het schilderwerk vlot klaar, het wordt ook goed uitgevoerd. Geen strepen of druppels dus.

Schilderwerk offertes aanvragen
Als u uw binnenschilderwerk uitbesteedt aan een schilder, vraag dan meerdere schilderwerk offertes aan. Hierdoor kunt u de prijzen van schilders beter vergelijken, wat aanzienlijk in de kosten kan schelen.