Voordelen buiten schilderwerk

Wat zijn de voordelen van goed onderhouden schilderwerk?

Bescherming van materiaal
Goed schilderwerk zorgt dat materialen, zoals hout, langer mee gaan. Als uw woning regelmatig geschilderd wordt, hoeft u zich voorlopig geen zorgen te maken over bijvoorbeeld houtrot.

Waarde van uw woning
Daarnaast geeft schilderwerk een ander uiterlijk aan uw huis. Als uw woning goed in de verf staat, ziet dat er fris en mooi uit. Goed schilderwerk is daarmee ook belangrijk voor de waarde van uw huis.

Belang buiten schilderen
De belangrijkste functie van buitenschilderwerk is bescherming van onderdelen, zoals houten kozijnen dakgoot of dakgoten, tegen weersomstandigheden. Schilderwerk voorkomt bijvoorbeeld dat hout gaat rotten. Daardoor gaan de kozijnen langer mee. Uw huis schilderen is dus belangrijk om het in een goede staat te houden.

Buitenschilderwerk
Met buitenschilderwerk wordt het schilderwerk aan de buitenkant van uw huis bedoeld. U kunt daarbij denken aan kozijnen, deuren, dakgoot of dakgoten, maar ook aan de gevelbetimmering en de buitenmuren van uw woning. Verder vallen ook schuttingdelen en de buitenkant van de schuur hieronder.

Wanneer is buitenschilderwerk nodig?
Buitenschilderwerk is ongeveer een keer per vijf jaar toe aan een nieuwe lik verf. Daarbij is het schilderwerk op het zuiden en westen eerder aan onderhoud toe, door de invloed van zon en regen. Schilderwerk op het noorden en oosten heeft minder aandacht nodig. Als het schilderwerk blaasjes of scheurtjes vertoont, is het tijd voor een schilder. Let vooral op de liggende onderdelen, zoals een vensterbank, waar beschadiging van het schilderwerk vaak begint.