Zelf schilderen

Zelf schilderen: vraag advies bij een specialist.

U wilt het liefst uw huis zelf schilderen. Om kosten te besparen, maar ook omdat u het leuk vindt om in en rond huis te klussen. Vanzelfsprekend heeft u de nodige ervaring met zelf schilderen, want het kan een behoorlijke klus zijn. Zelf schilderen is misschien minder kostbaar, maar bijzonder tijdrovend wanneer u dit alleen doet. Bovendien moet u het juiste materiaal hebben of aanschaffen. Laat u daarom altijd adviseren door een verfspecialist over materiaalkeuze en verfsoorten.

Zelf schilderen komt elk jaar weer terug.

Om de zoveel tijd staat u weer te dubben: ga ik ons huis zelf schilderen of laat ik dit keer een schilder komen? Veel schildersbedrijven bieden tegenwoordige zeer redelijke onderhoudscontracten aan. Dat betekent dat zelf schilderen niet meer hoeft en u ook geen onverwacht hoge kosten voor het onderhoud hoeft te verwachten. Niet elk jaar is een volledige schilderbeurt nodig en kunt u volstaan met het bijwerken van uw houtwerk. De schilder houdt dit voor u in de gaten en zelf schilderen behoort tot het verleden.

Tal van redenen om af te zien van zelf schilderen.

Steeds vaker zien mensen af van het zelf schilderen van hun woning. Geen wonder, want het vraagt veel tijd om al het buiten schilderwerk en binnen schilderwerk zelf uit te voeren. Zelf schilderen klinkt misschien goedkoper dan uitbesteden, maar in de regel kost het onderhoud uitgevoerd door een vakman niet veel meer. Als u alle tijd die u nodig heeft optelt, wordt zelf schilderen toch nog kostbaar. Zeker omdat u de routine en snelheid van een schilder mist. Te meer reden om toch eens te informeren bij een aantal schildersbedrijven.

Veel plezier met zelf schilderen.